Atelier Aventurijn

Voor avontuurlijke tekenlessen en workshops!

Samen tekenen

Samen tekenen en/of schilderen met jouw (klein)kind, hoe leuk is dat? Een hele ochtend samen creatief bezig zijn en aan het einde met een mooi ingelijst kunstwerk en mooie herinneringen weer naar huis gaan. Ze zijn lang niet geweest, maar nu kan ik deze workshop weer aanbieden voor kleine groepjes. De opdrachten zijn laagdrempelig, dus ook al vind je misschien dat je niet zo goed bent in tekenen, ook jij kunt hieraan mee doen!


De workshops zijn op:

Woensdag 17 augustus 10.30-13.00 uur VOL

Zaterdag 22 oktober 10.30-13.00 uur  

Zaterdag 17 december 10.30-13.00 uur VOL


De kosten zijn 45 euro per duo ( inclusief lijst, alle materialen, drinken en wat lekkers) Een extra kind is 10 euro extra.

Met onderstaande knop kun je je inschrijven. 

Inschrijven

Workshops voor volwassenen

Gun jezelf een leuke creatieve workshop en kom helemaal lekker uit je hoofd! Deze workshops zijn bedoeld voor beginners, voor iedereen die het leuk vind om creatief bezig te zijn en verschillende technieken uit te proberen. Je hoeft er niet goed voor te kunnen tekenen! Dat laat ik je graag zien. Doe je ook eens mee? Ik werk met kleine groepen van maximaal 4 personen. Zo kunnen we nog een beetje afstand houden en heb ik genoeg aandacht voor iedereen.

Workshop afdrukken maken

In deze korte serie van 3 workshops gaan we op verschillende manieren afdrukken maken. We maken monoprints, linoprints en gelli-prints. Afdrukken maken is een heel boeiend proces, je hebt er geen tekenvaardigheden voor nodig, ( mag natuurlijk wel ) dus deze serie is voor iedereen geschikt! Laat je verwonderen door het verrassende proces van afdrukken maken!

Data:

vrijdag 16 september/30 september/14 oktober van 10.00-12.30 uur.

1e workshop:

We starten de serie met de gelli plate. Dat is een gelei-achtige plaat waarmee je op verschillende manier afdrukken kunt maken. We maken afdrukken van bloemen en bladeren, werken met sjablonen en foto's uit tijdschriften. Ik laat je verschillende mogelijkheden zien! Wees gewaarschuwd, werken met de gelliplate is een tikkeltje verslavend.


2e workshop:

Tijdens de tweede workshop gaan we linoprints maken. Misschien heb je dat vroeger wel eens gedaan met stug linoleum en een guts. Gelukkig zijn er nu nieuwe materialen waarmee het allemaal een stuk makkelijker gaat. Op een stuk rubberachtig materiaal tekenen we ons voorbeeld, dat snijden we uit met een guts. Dit kun je op verschillende manieren doen, dat leg ik je allemaal uit. Hierna houd je een soort stempel over, hiermee maken we afdrukken op papier én op een stoffen tas.


3e workshop

Tijdens deze workshop kun je evt nog dingen afmaken van de eerdere workshops én leer ik jullie nog een nieuwe techniek om monoprints te maken, die je ook eenvoudig thuis kunt doen.


Kosten: 119,95 voor deze 3 workshops (inclusief alle materialen en koffie/thee met wat lekkers)

nog 3 plekjes vrijInschrijven

Spelen met aquarelverf en inkt

In deze serie van 4 workshops laat ik je zien wat je allemaal voor verrassends kunt doen met aquarelverf en inkten. We ontdekken verschillende technieken en effecten met verrassende materialen. Wat gaan we niet doen? De perfecte aquarel maken :) Maar niet getreurd, er zijn zoveel mogelijkheden, dat het ook zonde zou zijn om ons op iets vast te pinnen. Kom met een open mind, geniet van onverwachte effecten, en het hele proces.


Data:

Woensdag 21 september, 12 oktober , 9 november en 30 november van 19.30-21.30


1e workshop:


We maken kennis met aquarelverf, en gaan  de mogelijkheden verkennen . We werken nat-in-nat/nat op droog, met zout, folie, en nog veel meer. Ook maken we een werkje met de aquarelverf.


2e workshop


In deze workshop spelen we met ecoline en inkt en werken we met maskeer vloeistof en aquarelverf. We werken aan twee opdrachten tegelijk zodat het allemaal kan drogen voor de volgende keer. 


3e workshop

Vandaag maken we de opdrachten van de vorige keer af en evt een bonusopdracht.


4e workshop


In deze workshop werken we met natuurlijke inkten, gemaakt van planten, bloemen, of bolsters. Met natuurlijke inkten werken geeft weer een heel ander gevoel en effect!


Kosten: 129,95 voor deze 4 workshops (inclusief materialen en koffie/thee met wat lekkers)

Nog 3 plekjes vrij

Boekjes maken

Van boekjes heb je nooit genoeg. Zeker niet als je ze zelf gemaakt hebt, en het is zo leuk en ontspannend om te doen.


 Woensdag 2 november gaan we boekjes maken. 

Je maakt 3 boekjes:

* een leporello boekje (harmonicaboekje) 

* flip flap tab boek

* een gebonden boekje

We versieren ook de omslagen.


De workshop is van 10.00-12.30 en kost 35 euro (inclusief alle materialen en koffie/thee met iets lekkers)


nog 2 plekjes vrij